Normal_6517

Philips-bestuursvoorzitter en alumnus drs. Frans van Houten spreekt de gastrede uit tijdens de opening Academisch Jaar 2011-2012 op maandag 5 september 2011. In zijn toespraak gaat hij in op innovatie als drijfveer voor verandering.

Van Houten (1960), die economie en business management studeerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, is sinds april van dit jaar CEO van Philips.

Tijdens de plechtigheid reikt rector magnificus prof.dr. Henk Schmidt tevens de jaarlijkse universitaire prijzen uit. De Onderwijswijsprijs gaat naar prof.dr. Casper de Vries (Erasmus School of Economics), de Onderzoeksprijs is voor dr. Afran Ikram (Erasmus MC).

Bij de studenten ontvangt Mostafa Mokhles MSc (Erasmus MC/Erasmus School of Law) de prof. H.W. Lambersprijs voor de beste student met twee mastertitels, Denise van der Linde MSc (Erasmus MC) krijgt de prof. Bruinsprijs uitgereikt voor beste research master.

Voorafgaande aan de opening organiseert de EUR een masterclass met Frans van Houten voor een selectie van masterstudenten. Gelijktijdig wordt de expertmeeting 'De meerwaarde van kennisvalorisatie' gehouden voor wetenschappers en stafmedewerkers.