Normal_6683

Tijdens de 43e editie van de KEI-week in Groningen, de grootste introductieweek voor nieuwe studenten van Nederland, is de succesformule van de afgelopen jaren ongewijzigd. KEI-lopers krijgen in vijf dagen alle informatie over onderwijs, sport, cultuur en verenigingen.

Wel heeft de organisatie besloten een nieuw evenement toe te voegen, bedoeld om studenten te stimuleren de mogelijkheden aan te grijpen om zich naast de studie te ontwikkelen.

Dit gebeurt op donderdag 18 augustus tijdens de ‘Pool Party, lounge, study and swim' . Het evenement vindt plaats in openluchtzwembad de Papiermolen en heeft een festivalsfeer. De nieuwe studenten kunnen informatie vinden over de langstudeerdersboete en workshops volgen over onder andere timemanagement, yoga, studeren in het buitenland en netwerken.

Met dit evenement speelt de organisatie van de KEI-week in op de bezuinigings maatregelen die de politiek recentelijk heeft doorgevoerd in het hoger onderwijs. Er wordt steeds meer druk gelegd op efficiënt en kort studeren. Hierdoor houden studenten geen tijd meer over om zichzelf op andere gebieden te ontplooien, bijvoorbeeld door in het buitenland te studeren, bestuurlijk actief te worden, topsport te beoefenen of vrijwilligerswerk te doen.

Woensdag 17 augustus zal politicus Job Cohen naar Groningen komen om tijdens het KEI evenement Student Politics hierover te discussiëren.