Normal_6433

De Universiteit Twente heeft tijdens de dertiende Duitse BetonKanu-Regatta in Magdeburg bij zowel de dames als de heren de eerste prijs gewonnen.

Doel van de wedstrijd is om met behulp van een zelfgebouwde kano van beton zo snel mogelijk een parcours af te leggen. Het team van de Universiteit Twente, genaamd ‘de BetonBrouwers', is onderdeel van studievereniging ConcepT van de opleiding Civiele Techniek aan de Universiteit Twente.

Het deelnemersveld bestond uit 32 dames- en 64 herenteams van diverse universiteiten en hogescholen uit Duitsland, Zwitserland, België en Nederland. Het herenteam van de Universiteit Twente verdedigde dit weekend met succes de titel van de vorige editie van het constructie- en watersportevenement dat in 2009 in Essen werd georganiseerd.

Naast de genoemde snelheidsprijzen behaalden de betonnen kano's uit Twente ook een vierde plek op het gebied van constructie. De kano's zijn zes meter lang en hebben de kleuren van de Nederlandse vlag.

2011 is met de overwinningen in Duitsland het meest succesvolle jaar sinds de oprichting van de BetonBrouwers in 2007. Op 21 mei 2011 won het team al zeventien prijzen tijdens de Nederlandse BetonKanoRace in Eindhoven, waaronder diverse snelheidsprijzen, de constructieprijs en de prijs voor de lichtste kano. Door al deze prijzen behaalde het team voor het vierde jaar op rij de overall prijs.