Normal_6459

Student psychologie Sebastian Niessen is de beste student van het jaar aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Hij werd verkozen uit de negen winnaars van de GUF-100 prijzen, die aan de meest excellente student van elke faculteit worden toegekend.

Op vrijdag 1 juli jl. werden de winnaars bekend gemaakt tijdens Zomerceremonie, de officiële afsluiting van het academisch jaar.

Sebastian Niessen
Sebastian Niessen (24) heeft de Duitse nationaliteit en studeert psychologie aan de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen. Zijn jaargemiddelde was 8.6 (zonder propedeuse 8.8). Naast zijn studie etaleert hij een brede belangstelling voor onder meer sociale projecten, natuur en milieu en muziek.

Zo was hij de afgelopen studiejaren vrijwilliger in werkkampen in Spanje voor zwakbegaafde jongvolwassenen en in een centrum voor daklozen en drugsverslaafden, in Glasgow ten behoeve van sociale integratie van immigranten en sociaal benadeelde kinderen en in Sicilië als ‘clown doctor' voor kinderen met autisme, weeskinderen, sociaal benadeelde kinderen en immigrantenkinderen.

Ook was hij lid van het organiserende comité van een intercontinentale jeugdconferentie over biodiversiteit, is hij actief voor milieudefensie en componeert hij muziek, gepaard gaand aan uitgebreide research naar stromingen in verschillende culturen en tijdvakken.