Normal_6534

De Universiteit Maastricht (UM) is met vier toekenningen flink in de prijzen gevallen bij de jaarlijkse subsidieronde in het kader van het Jean Monnet programma. Naast een Centre of Excellence, ontvangt de UM een toekenning voor een Multilateral Research Group, een Jean Monnet Chair en een Module.

Het Jean Monnet programma stimuleert onderwijs, onderzoek en reflectie over Europese integratie en ondersteunt instellingen die zich daarmee bezig houden. De toegekende subsidie bedraagt ruim 220.000 Euro.

De Faculteit der Cultuur en Maastschappijwetenschappen krijgt een Jean Monnet Centre of Excellence. De activiteiten binnen dit Maastricht Centre for European Administrative Governance worden gecoördineerd door prof. dr. Thomas Christiansen en prof. dr. Sophie Vanhoonacker die allebei al een Jean Monnet Chair bekleden. Tevens is er een toekenning van een Multilateral Research Group voor prof. dr. Thomas Christiansen in samenwerking met University of Birmingham, The University of Melbourne, Renmin University of China, Kobe University (Japan) en Pusan National University (Zuid-Korea).

Ook de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de UM viel in de prijzen. Andrea Ott ontvangt een Jean Monnet Chair getiteld Jean Monnet Chair in EU Law. Wouter Devroe ontvangt een Jean Monnet Module in EU law: State Aid and Public Procurement in the European Union'.