Normal_6323

Studenten van de postacademische journalistenopleiding (PDOJ) van de Erasmus Universiteit Rotterdam hebben voor De Groene Amsterdammer een special gemaakt die bij de editie van woensdag 15 juni is uitgekomen, zo meldt de Rotterdamse universiteit.

Het nummer heet 'Eilandenrijk Nederland. Iedereen trekt zich terug in zijn eigen wereld'. De special bevat tal van reportages over mensen en regio's - van Rotterdam tot Zeeuws-Vlaanderen, van Brabant tot Friesland - die weinig meer met Nederland, of met elkaar, gemeen lijken te hebben.

Het hoofdessay over het ‘mentaal uiteendrijvende Nederland' is van hoogleraar Geschiedenis, Media en Cultuur prof.dr. Henri Beunders en is getiteld: 'Iedereen een eigen eiland. Archipel Nederland'. Enkele artikelen zijn online te lezen.

Werken aan deze special was de afsluiting van de vijf maanden durende postacademische journalistieke opleiding. Het twintigtal PDOJ-ers loopt sinds 1 juni stage bij de landelijke kranten en persbureaus. De afgelopen twee cursusjaren werd een special gemaakt voor HP/De Tijd.