Normal_6215

Naast een Museumkwartier krijgt de stad Utrecht nu ook een Universiteitskwartier, zo meldt de Universiteit Utrecht.

In de komende jaren zullen straatborden in het noordoostelijke deel van de binnenstad voorzien worden van het onderschrift ‘Universiteitskwartier'. Het eerste bord is donderdag door burgemeester Wolfsen overhandigd aan Yvonne van Rooy, voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit Utrecht.

Yvonne van Rooy ontving tijdens het alumnidiner van de Universiteit Utrecht het straatnaambord ‘Janskerkhof' met het nieuwe onderschrift ‘Universiteitskwartier'. Het is de bedoeling dat na vandaag de eerste nieuwe straatborden zullen worden opgehangen rond het Janskerkhof, de Drift en de Wittevrouwenstraat.

Synergie met de stad
Het Universiteitskwartier onderstreept het belang van de universiteit voor de stad. Uitgangspunt van de Universiteit Utrecht en de gemeente is het vergroten van de zichtbaarheid van de universiteit en het benadrukken van haar synergie met de stad.

Het Janskerkhof presenteert zich steeds meer als het culturele hart van de campus in een bruisende omgeving waar ook vele anderen graag vertoeven. Een ontmoetingsplaats van kennis en talent te midden van cultuur en ontspanning.