Normal_6154

VORM Ontwikkeling B.V., Ballast Nedam en Syntrus Achmea Vastgoed zijn door de gemeente Leiden geselecteerd voor de ontwikkeling en realisatie van een studentencampus, de ‘Leidse Schans'.

Uitgangspunt voor de gemeente was het realiseren van een sociaal duurzame campus. Met het geselecteerde plan krijgt Leiden nu de meest duurzame studentencampus van Europa.

De Leidse Schans omvat de ontwikkeling, realisatie en exploitatie van circa negentienhonderd studentenwoningen. Tevens worden er voorzieningen en circa tweehonderd starterwoningen gerealiseerd.

Wethouder Van Woensel: "Met De Leidse Schans krijgt de oudste studentenstad van Nederland de modernste campus; ruime studentenhuisvesting in een aantrekkelijke omgeving. De bouw is een belangrijke stap voor onze kennisstad. Met deze eerste campus pakken we de kamernood - al jaren een groot probleem - hard aan."

De Leidse Schans biedt niet alleen ruimte voor studenten, maar ook voor starters en promovendi. Hiermee wordt een gemengd leefklimaat gerealiseerd en kunnen de afgestudeerde studenten voor de stad behouden blijven. Met de realisatie van de Leidse Schans wordt de Lammenschansdriehoek bovendien aantrekkelijker als woonmilieu en verbetert de uitstraling van het gebied.

De eerste studentenwoningen kunnen naar verwachting in 2015 worden betrokken en het gehele project zal in 2018 zijn afgerond.