Normal_6030

Volgende week donderdag zullen tientallen hondenbezitters met het geblaf van hun viervoeters protesteren tegen de hondenexperimenten aan de Universiteit van Maastricht, do meldt Maastricht Aktueel.

De Commissie verzoekschiften en Burgerinitiatieven heeft het door de Anti Dierproeven Coalitie (ADC) ingediende burgerinitiatief voor een verbod op honden- en kattenexperimenten afgewezen. De commissie gaf een negatief advies aan de Tweede Kamer om het burgerinitiatief te behandelen. De Partij voor de Dieren vraagt Kamervoorzitter Verbeet om de afwijzing bespreekbaar te maken in de Tweede Kamer middels een debat.

Volgens de Kamercommissie voor de Burgerinitiatieven voldoet het initiatief niet aan één van de voorwaarden, namelijk de voorwaarde dat het onderwerp van het initiatief twee jaar lang niet op de agenda van de Kamer heeft gestaan. De commissie verwijst daarbij naar verschillende debatten die over dierproeven zijn gevoerd en naar de moties die de Kamer daarover heeft ingediend en aangenomen. De specifieke vraag van ADC - een verbod op honden- en kattenexperimenten - is echter niet aan de orde geweest.

De Partij voor de Dieren wil de commissie daar in een debat op wijzen, en hoopt dat de bezwaren van tienduizenden burgers tegen het gebruik van honden en katten in proefdierlaboratoria alsnog door de Kamer worden gehoord. ADC zet de campagne tegen honden- en kattenexperimenten voort.