Normal_6003

In Chinese sferen en met onder meer een lezing over het Confucianisme wordt aanstaande vrijdag het Groningen Confucius Institute (GCI) geopend, zo meldt de Rijksuniversiteit Groningen (RUG).

Het GCI is een samenwerkingsverband tussen de Hanzehogeschool Groningen, de RUG, de gemeente Groningen en de Communication University of China (CUC). De feestelijkheden vinden plaats in de Aula van het Academiegebouw, Broerstraat 5.

Het doel van het GCI - het tweede Confucius Instituut in Nederland - is het versterken van de banden tussen China en Nederland. Door de krachten en kennis te bundelen wil het op taal, cultureel en zakelijk gebied een instituut zijn dat kwaliteit en vertrouwen biedt.

Cursussen en zakelijke trainingen
Het Groningen Confucius Institute richt zich op de promotie van de Chinese taal en cultuur, niet alleen op de zakelijke markt, maar ook op de particuliere markt en het onderwijs in Noord-Nederland en Noordwest-Duitsland.

Het instituut gaat Chinese taalcursussen aanbieden en culturele cursussen en activiteiten verzorgen die China dichterbij de mensen zullen brengen. Bovendien organiseert het GCI handelsmissies en zakelijke trainingen die de handel tussen China en Nederland en Noord-Duitsland bevorderen.

Wereldwijd netwerk
Het Groningen Confucius Institute is onderdeel van een breed netwerk van Confucius Instituten over de hele wereld. China zet deze instituten op met medewerking van lokale universiteiten. De instituten zijn vergelijkbaar met de Alliance Française of het Goethe instituut.