Normal_5920

De winnaars van de Studenten Awards 2011 zijn bekend. Mirjam de Rover uit Utrecht en Alexander van Schie uit Enschede mogen zich een jaar lang ‘Student of the Year 2011' noemen. Studentenhuis ‘Huize Bolkhuisch' uit Delft mag zich een jaar lang ‘Studentenhuis van het Jaar 2011' noemen.

De winnaars werden gisteravond bekendgemaakt op Bal11, de eerste editie van dit grootste studentengala van Nederland. De presentatie lag in handen van BNN's Nicolette Kluijver.

Student of the Year verkiezing
De Student of the Year/Student van het Jaar verkiezing is een online zoektocht naar de student en studente die als beste beauty & brains combineren.

De zes finalisten hebben grotendeels op basis van online stemmen die titel behaald, maar ook in een offline event, een bezoek aan Berlijn waar zij opdrachten moesten vervullen, hebben zij extra punten kunnen verdienen.

Fotis Sahertian en Roos Vogel uit Amsterdam zijn tweede geworden. Pieter Meinster uit Rotterdam en Myrthe van Aken uit Maastricht eindigden als derde.

De winnaars worden beloond met een Samsung Galaxy Tab, een contract bij castingbureau Dutch Casting Agency en een weekend cabrio rijden in een Fiat 500 (aangeboden door Europcar).

In de aanloop naar de finaleavond ontvingen alle zes finalisten al een kledingset van America Today, de vrouwen jurkjes van MyDress.nl en de mannen een kledingset van Zalando.nl. De reis naar Berlijn werd gesponsord door DB Bahn en Visit Berlin.

De winnende Student of the Year's zullen voor Studenten.net een ambassadeursfunctie bekleden en worden ook voor alle volgende Studenten.net evenementen uitgenodigd, zoals Snowevent 2012.

Studentenhuis van het Jaar verkiezing
Het ultieme studentenhuis is studentenhuis ‘Huize Bolkhuisch' uit Delft. Zij laten daarmee studentenhuis ‘Naast de Ster' uit Nijmegen en huize ‘Residentie Floret' uit Tilburg achter zich.

Dit het is tweede jaar op een rij dat een studentenhuis uit Delft de titel wint.

Het Studentenhuis van het Jaar werd deels gekozen op basis van online stemmen. Zo konden bezoekers door de antwoorden bij het huisprofiel, foto's en de video van het huis de huizen beoordelen; met een blacklight werden kamers en openbare ruimtes gecontroleerd, de stapels afwas in de keuken werden vastgelegd, de drankvoorraad geteld en de gezelligheid gepeild. Kortom, het ultieme studentenhuis.

‘Bolkhuisch' scoorde ook hier het hoogst. In de offline battle moesten de huizen een groot huisfeest organiseren waarvan de opbrengt naar een goed doel ging.

Ook hierbij won Bolkhuisch, zij brachten met hun barbecue 555 euro op. De bewoners verhoogden dat zelf nog tot 750 euro.

Een korte beschrijving van het winnende huis
‘In totaal wonen 21 jongens en meiden in het pand dat vroeger een hotel was. Alle kamers grenzen aan een smalle gang, die zijn volgeplakt en behangen met stickers, verkeersborden en posters.

In het huis is geen gezamenlijke woonkamer, wel is er een dakterras waar vaak wordt gebarbecued met soms zo'n 50 gasten. Meest opvallend in het huis is dat je vanuit de fietsenkelder zo de kroeg van de sociëteit in kunt wandelen.

Het Bolkhuisch is vanaf het begin af aan zeer fanatiek geweest met het werven van stemmen.

Huize Bolkhuisch wint met de titel nieuw Samsung apparatuur voor het hele huis; een nieuwe koel/vries combinatie, wasdroger, wasmachine, televisie, magnetron, stofzuiger en home entertainment system. Maar ook een campingvakantie naar Italië voor alle huisgenoten, aangeboden door Tjau!Tours en pranksheets voor in elke slaapkamer. De koelkast wordt gevuld met een jaar lang blikjes Four in de smaken Grape en Citrus.