Normal_6496

NIJVERDAL (Novum/Dow Jones) - Koninklijke Ten Cate is medeoprichter van het Open Innovation Center Advanced Materials (OICAM), dat donderdagmiddag in Nijverdal wordt geopend.

In het nieuwe centrum gaan regionale overheden, wetenschapsinstituten als Universiteit Twente en Hogeschool Saxion, en het bedrijfsleven uit Overijssel samenwerken aan de ontwikkeling van nieuwe materialen en toepassingen daarvoor, meldt een woordvoerster van OICAM.

Ten Cate zal onder meer mensen, machines en fondsen inbrengen, maar de exacte aard en omvang daarvan moet nog worden vastgesteld, zegt een woordvoerder van Ten Cate.

"Het OICAM wordt een concrete invulling van de visie van onze CEO Loek de Vries om van Twente een materials valley te maken, zoals Wageningen een food valley, Nijmegen een health valley en Eindhoven een electronic valley is", zegt Jaap de Carpentier Wolf van Ten Cate.

Eerste projecten van het OICAM zijn onder meer de ontwikkeling van biopolymeren en van nieuwe filtratietechnologie voor de zuivering van irrigatiewater voor kunstgrasvelden.