Normal_5855

Clinical Graphics heeft op 12 mei 2011 de Philips Innovation Award gewonnen, een landelijke competitie voor studenten met een innovatief idee. De prijs bestaat uit een starterspakket ter waarde van ruim €20.000, bestaande uit een geldbedrag en diensten zoals juridisch advies, consultancy, verzekeringen en nog veel meer.

Clinical Graphics maakt technologie die een beter beeld geeft van de bewegingsmogelijkheden van gewrichten: belangrijke informatie voor artsen. Het is onderdeel van Yes!Delft, het ondernemerscentrum van de TU Delft .

De Philips Innovation Award is een initiatief om studenten met een innovatief idee te ondersteunen om dit idee uit te werken tot een vermarktbaar product. Naast de finaleronde, worden de businessplannen beoordeeld in de halve finale en is er een coachingsronde waar de deelnemers klaar gestoomd worden door ervaren ondernemers.

Clinical Graphics heeft een systeem ontwikkeld dat de bewegingsvrijheid van gewrichten uitrekent op basis van een CT-scan (een 3-D röntgenfoto). De chirurg kan naar aanleiding hiervan beslissen om de patiënt wel of niet te opereren.

Het systeem stelt de chirurg in staat om een operatieplan op te stellen en de chirurg krijgt hierop onmiddellijk te zien wat de bewegingsvrijheid van het gewricht zal worden. Hierdoor worden de operaties beter uitgevoerd en hoeven er minder heroperaties plaats te vinden, met grote besparingen tot gevolg.

Eerder heeft Clinical Graphics de Suikeroom Durfkapitaal Pitchwedstrijd gewonnen en de eerste en tweede ronde van Business Plan competitie New Venture gewonnen.