Normal_5846

Vier studenten aan de School of Humanities van Tilburg University hebben een prototype ontwikkeld dat het hondenpoepprobleem moet aanpakken in de vorm van een multimedia poepbak met touchscreen. Niet straffen in de vorm van boetes, maar belonen voor goed gedrag is de achterliggende filosofie: zowel hond als baas.

Het prototype, met als werktitel SnoepDog is een grote bak waar na inloggen door de hondeneigenaar volle poepzakjes in gaan en hondenbrokjes uitkomen.

De eigenaren krijgen een persoonlijke pas waarmee ze kunnen sparen voor belastingkorting of kans kunnen maken op speeltjes voor de hond. Met het hondenkoekje dat uit het apparaat komt, kan de hond zo geconditioneerd worden dat deze alleen in de buurt van de bak poept.

De SnoepDog is getest bij de hondentraining van de dierenbescherming in Breda. Algemene eindconclusie was dat mensen erg positief tegenover het prototype staan. Belastingkorting en het spel zijn voor de mensen een goede stimulans om de hondenpoep op te ruimen. De studenten zijn van plan het apparaat kostenneutraal aan te bieden aan gemeentes.