Normal_5886

Dr. Aalt Dijkhuizen (1953), voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen UR (University & Research centre) is benoemd tot lid van de Internationale Adviesraad van de Premier van Maleisië.

De Adviesraad is erop gericht te komen tot een versterking van de Maleisische economie, met in het bijzonder aandacht voor de palmolie-industrie, de ICT-sector en het onderwijssysteem. De installatie vond plaats op dinsdag 17 mei op een daartoe speciaal belegde bijeenkomst in New York in het kader van een officieel bezoek dat de Premier deze week aan de VS brengt.

Andere leden van de Raad zijn o.a. Jeffrey Sachs, directeur van het Earth Institute van Colombia University en vooraanstaand adviseur van de VN, Steve Forbes, CEO van Forbes Media en hoofdredacteur van het welbekende Forbes Magazine, de voorzitter van de Techno-logiecommissie van het Russische Parlement, twee Amerikaanse Nobelprijswinnaars, de CEO van Sime Darby, de grootste palmolieproducent in Maleisië en de Maleisische Minister van Wetenschap, Technologie en Innovatie.

De Raad wordt voorgezeten door de Premier. Het secretariaat is in handen van de President van de New York Academy of Sciences.

Maleisië heeft 29 miljoen inwoners en wil in 2020 de economie aanzienlijk hebben versterkt en het inkomen per hoofd van de bevolking verdubbeld. Deelname van Dijkhuizen in de Adviesraad biedt Wageningen UR de kans de lopende samenwerking met de overheid en het bedrijfsleven in Maleisië verder uit te breiden, met name op het gebied van de biobased economy.

Bron: Nieuwsbank