Normal_5825

Eerstejaars rechtenstudenten aan de Universiteit Leiden moesten begin deze maand voor het eerst een taaltoets doen. De studenten zelf maken zich niet zo druk over hun taalbeheersing, zo meldt Mare, het Leids Universitair Weekblad.

De toets had een vrijblijvend karakter, want er werden geen consequenties verbonden aan een onvoldoende resultaat. Het doel van toets was dan ook meer om studenten bewust te maken van taalbeheersing.

Criminologiestudente Kelly Heel kreeg een toets die was toegesneden op haar studie. Ook zij vindt het niet echt nodig dat er zoveel aandacht aan spelling wordt gegeven.

‘Als je steeds moet nadenken of je alles wel goed hebt gespeld, schrijf je niet lekker. Dat soort stukken kijk je zelf nog een keer goed na of laat je nakijken.'

Mitchell Burgmeijer, die notarieel recht studeert, heeft aanmerkingen op de inhoud van de toets. ‘Je moest bij bepaalde zinnen woorden invullen om ze kloppend te maken. Maar zelfs als je het juiste woord koos, liep de zin niet lekker. De structuur van de zinnen was niet altijd in orde.'

© Nationale Onderwijsgids