Normal_5773

Studenten met ondernemersambities kunnen deze week hun hart ophalen tijdens de Maastricht Week of Entrepreneurship. Deze vierdaagse internationale conferentie wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd en vindt plaats van 11 t/m 14 mei op verschillende locaties in Maastricht, zo meldt de Universiteit Maastricht.

Hoogtepunt in het programma is de finale van de € 20K Female Business Plan Competition, op vrijdagmiddag 13 mei. Tijdens de finale wordt de winnaar gekozen uit zes finalisten. Het winnende team ontvangt 20.000 euro om haar businessplan te verwezenlijken.

De 20K Female Business Plan Competition wordt georganiseerd door het Maastricht Centre for Entrepreneurship. De gemeente Maastricht sponsort de competitie dit jaar voor de tweede keer.

Sinds september 2010 strijden 43 teams van vrouwelijke studenten en alumni uit de hele wereld om de prijs van 20.000 euro - de '€20K'. Op 13 mei zullen de zes finalisten hun business plan ‘pitchen' voor een publiek van zo'n 200 bezoekers en zal de jury de uiteindelijke winnaar aanwijzen. De jury bestaat uit vrouwen die zelf hun sporen hebben verdiend in de zakelijke of academische wereld.

In het conferentieprogramma staat elke dag een ander aspect van het ondernemerschap centraal, waarbij de hele weg wordt afgelegd van idee tot uitvoering. Het programma start met de ideeënvorming, gevolgd door het opstellen van een businessplan en de uitwisseling van best practices.

Topondernemers, zoals Björn von Siemens (LindenVentures), Christian Busch (Sandbox Network Community) en leiderschapscoach Robert Benninga delen hun passie voor het ondernemerschap en hun succesverhalen met de deelnemers in een gevarieerd programma vol workshops, lezingen en paneldiscussies.

Bijzonder programma-onderdeel is het 20by20 event: acht sprekers presenteren een creatief verhaal in 20 slides, waarbij elke slide 20 seconden wordt vertoond. Deze presentatievorm is ook bekend als Pecha Kucha, in 2003 geïntroduceerd in Japan en inmiddels een succesformule in de hele wereld.

De conferentie is vooral gericht op studenten, maar inschrijving is open voor iedereen met interesse voor het ondernemerschap, met een maximum van 180 deelnemers.

De organisatie van de Maastricht Week of Entrepreneurship is in handen van studievereniging Momentum en de Maastrichtse afdeling van studentenorganisatie SIFE (Students In Free Enterprise). Zij worden ondersteund door het Maastricht Centre for Entrepreneurship.