Normal_5956

De organisatie van National Model United Nations New York heeft de delegatie studenten van S.F.V. Cedo Nulli uitgeroepen tot Outstanding Delegation van 2011. De award die hieraan verbonden is, viel slechts ten beurt aan de acht beste - van in totaal 192 - vertegenwoordigde landen.

Het is voor het eerst dat een Nederlandse delegatie op deze simulatie een prijs in de wacht sleept, zo meldt de Erasmus Universiteit.

Van 19 april tot en met 23 april 2011 deden twaalf studenten van de Faculteit der Sociale Wetenschappen via S.F.V. Cedo Nulli mee aan een intensieve simulatie van de Verenigde Naties: National Model United Nations New York (NMUN-NY). De delegatie kreeg Papoea Nieuw Guinea toegekend om te vertegenwoordigen.

De plaats van handeling waren de conferentiezalen van het prestigieuze Marriott Marquis Hotel op Times Square. Gedurende vijf dagen moesten de studenten samenwerken, overleggen, onderhandelen, overtuigen en speechen samen met 5.000 afgevaardigden van over heel de wereld.

Deze vijf dagen hebben niet alleen een onvergetelijke ervaring opgeleverd voor de deelnemers, maar ook de allerhoogste erkenning. De prijsuitreiking vond plaats in de plenaire zaal van het hoofdkwartier der Verenigde Naties.