Normal_5821

De Dag van het Aangespannen Paard, een van de grootste mensportevenementen van Nederland, vindt op 28 mei plaats op het terrein van de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht .

Bijna alle takken van de aangespannen paardensport geven acte de présence. Daarnaast kent deze 20e editie een aantal speciale lustrumactiviteiten zoals een spectaculaire kortebaandraverij. De toegang is gratis en er worden duizenden bezoekers verwacht.

Oefenmarathon
De oefenmarathon is met ongeveer honderd deelnemers uit het hele land één van de belangrijkste onderdelen van de Dag van het Aangespannen Paard (DAP). De combinaties proberen een snelle tijd neer te zetten door hun aanspanning zo snel mogelijk door de zes themahindernissen te loodsen. De beste aanspanningen strijden aan het eind van de dag tijdens de Grande Finale om de dagtitel.

Concoursrubrieken en demonstraties
In de hoofdring worden de hele dag concoursrubrieken verreden met Hackney's, Friezen, Tuigers, Welsh pony's en Shetlanders. Het programma wordt afgewisseld met diverse spectaculaire demonstraties.

‘De Fryske Quadrille' zal een prachtige show verzorgen. Hierbij wordt een van oorsprong Frans-Italiaanse ruiterdans ten uitvoer gebracht met acht sjezen, elk met een span Friese paarden ervoor.

‘Aart van der Kamp' geeft een wervelende show en er staat een spectaculaire demonstratie van het ‘Nederlands Shetland Pony Grand National Team' op het programma. Verder komen het rassendefilé en de koetsentocht ook in de hoofdring aan bod.

Koetsentocht
Prachtige authentieke rijtuigen met in oorspronkelijke kledij gehulde deelnemers maken ook dit jaar weer een koetsentocht door Utrecht. 's Middags zal het terrein van de ‘Dag van het Aangespannen Paard' aangedaan worden.

Dit jaar is de koetsentocht extra bijzonder omdat deze samen met de Universiteit Utrecht en het Utrechtsch Studenten Corps, die dit jaar respectievelijk 375 en 195 jaar bestaan, wordt georganiseerd.

Er wordt een Maskerade aan de koetsentocht toegevoegd: dit jaar met het thema ‘Odysseus'. De koetsentocht gaat door de mooie oude straatjes van de binnenstad van Utrecht en zal een sherrystop houden op het Domplein waar de koetsen bewonderd kunnen worden.

Organisatie
De organisatie ligt in handen van zes diergeneeskundestudenten. Zij worden ieder jaar bijgestaan door zeven commissies en op de dag zelf zijn meer dan honderd vrijwilligers actief voor vele uiteenlopende taken.

Klik hier voor meer informatie.