Normal_5686

Dr. Meike Bartels, prof. dr. Carlo Schuengel en prof. dr. Jelle Jolles van de Vrije Universiteit zijn te zien in de televisieserie BreinGeheim van Omroep Max. In april en mei presenteert Charles Groenhuijsen de zesdelige serie over de ontwikkeling van het menselijk brein vanaf het prille tot en met het rijpe brein.

In de eerste aflevering, Het prille Brein, vertelde Meike Bartels (afdeling Biologische Psychologie) over de aangeboren eigenschappen van ons brein.

Carlo Schuengel van de afdeling Orthopedagogiek vertelde in de aflevering Het babybrein over de hechting tussen kind en ouder. Over het belang van koestering en gehechtheid voor het babybrein en hoe aanstaande ouders zich instellen op het ouderschap.

Jelle Jolles, directeur onderzoeksinstituut LEARN! / Centrum Brein en Leren, ging afgelopen maandag in het op Het kinderbrein en talentontwikkeling. Op een school in Wilnis liet Jolles aan Groenhuijsen zien hoe kinderen weer kleine wetenschappers worden met leermateriaal dat hen prikkelt en verwondering oproept.

Deze serie kwam tot stand met medewerking van het Nationaal Initiatief Hersenen en Cognitie (NIHC). In de laatste aflevering vertelt Peter Hagoort, initiatiefnemer van het NIHC, over het belang van hersenonderzoek.

Op www.maxbreingeheim.nl zijn alle afleveringen terug te zien en kan ook het interview per wetenschapper apart worden bekeken.