Normal_5677

Een groep van 27 studenten Bestuurs- en Organisatiewetenschap van de Universiteit Utrecht reist woensdag 4 mei af naar Zuid-Afrika. Zij gaan onderzoek doen naar de ‘legacy' van de WK Voetbal 2010 in Zuid-Afrika.

Op welke wijze draagt sport, in de context van het WK Voetbal 2010, bij aan de ontwikkeling van de Zuid-Afrikaanse regio Gauteng? De Utrechtse en de Zuid-Afrikaanse studenten gaan in duo's verschillende deelthema's rondom deze overkoepelende onderzoeksvraag nader uitwerken.

Enkele deelthema's die onderzocht worden betreffen de relatie tussen de opleiding ‘hospitality services' en de werkgelegenheid die daaruit is voortgevloeid, de lokale bedrijvigheid rond het Ellis Park Stadium en de meerwaarde van initiatieven zoals het Nike Training Centre te Soweto en het Hillbrow Cruyff Court.

Het onderzoeksproject is opgezet door een commissie bestaande uit zeven studenten, verbonden aan Perikles, de studievereniging van het Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap van de Universiteit Utrecht.

Het project vindt plaats in het kader van een onderwijssamenwerkingsverband tussen de Universiteit Utrecht en de Universiteit van Witwatersrand te Johannesburg. Zowel staf als studenten van deze universiteit zijn bij het onderzoek betrokken.

Het onderzoek in Zuid-Afrika vindt plaats van 4 mei tot 9 juni. Na afloop zullen de studenten een bundel samenstellen met de belangrijkste resultaten van het onderzoek.