Normal_5971

Dick de Boer ontving maandag 23 mei 2011 een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Rehwinkel van de gemeente Groningen.

De Boer is hoogleraar Middeleeuwse Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en directeur van de Landelijke Onderzoeksschool Mediëvistiek. Tevens is hij voorzitter van het Instituut voor Nederlandse Geschiedenis. De onderscheiding werd uitgereikt ter gelegenheid van zijn emeritaat.

Hij is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

In een vroeg stadium onderkende De Boer het belang van internationalisering voor de universiteiten, in het bijzonder voor een (klein) vakgebied als de Middeleeuwse Geschiedenis. Zo stichtte hij CARMEN (The Co-operative for the Advancement of Research through a Medieval European Network), waarvan hij ook de directeur was.

Gedurende veertig jaar was De Boer een bevlogen docent die leerlingen, studenten en cursisten in de ban deed raken van de (middeleeuwse) geschiedenis. Tevens schreef hij diverse lesmethodes voor lager, middelbaar en hoger onderwijs en zette zich in voor de bijscholing van leraren geschiedenis.