Normal_5208

Op 9 april 2011 wordt de biografie Blind Vertrouwen van docent Esther Crombag van de Universiteit Maastricht (UM) ten doop gehouden. Het betreft het levensverhaal tot dusverre van een inmiddels 36-jarige vrouw, die van de ene dag op de andere gedwongen werd opnieuw met haar leven te beginnen, nadat zij op elfjarige leeftijd ineens volkomen blind werd.

Inmiddels is zij cum laude afgestudeerd jurist, werkzaam als docent staats- en bestuursrecht bij de UM. Een carrière die zij combineert met topsport (tandemwielrennen) op internationaal topniveau en lezingen in het hele land over het thema ‘Blind Vertrouwen'.

Via dit boek wordt een inkijk gegund in het leven van een blind meisje, dat haar leven weer goed op de rails wenst te krijgen en daar letterlijk álles voor in het werk stelt. Met veel vallen en altijd direct weer op willen staan. Vanuit een gedrevenheid die verbaast en blijft verbazen.

Van het allereerste braillewoordje ‘bak', via duizenden en duizenden brailleboeken doorstomend tot de graad van cum laude afgestudeerd meester in de rechten. Altijd vanuit een grenzeloos, zeg maar ‘blind' vertrouwen in een fraaie toekomst.

Ook de sociale kanten van het opnieuw opbouwen van een leven zonder gezichtsvermogen worden uitgebreid en indringend beschreven, waarmee de lezer inzicht krijgt in de wijze waarop Esther het voortdurende vallen en opstaan tijdens haar levenstraject vanaf het blind worden gaandeweg om heeft weten te zetten in kracht.

De biografie Blind Vertrouwen wordt op 9 april feestelijk ten doop gehouden in aanwezigheid van Gerd Leers, op Landgoed Altembrouck. Op 10 april is er om 14 uur een boekinterview met signeersessie in boekhandel Selexyz.