Normal_5180

Gedurende 13 weken geeft het tv-programma Green Dream District jonge uitvinders de kans om hun duurzame uitvinding te presenteren aan een vakjury, zo meldt de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e).

Het programma selecteerde de uitvindingen van 36 jonge kandidaten tussen de 9 en 19 jaar. Zij hebben hun idee, concept of prototype weten te verbeteren met hulp van een expert. De TU/e vervulde deze expertrol samen met twee andere partijen, het ROC Eindhoven en Hogeschool Arnhem Nijmegen.

Bij de TU/e zijn 14 verschillende uitvindingen besproken en verbeterd. Iedere week komt de universiteit dan ook aan bod.

Op 7 en 8 februari jl. zijn op het TU/e-terrein opnames gemaakt met de experts - zogenaamde Green Coaches - die hun kandidaat met raad en daad bijstonden.

Green Dream District is vanaf 2 april iedere zaterdag om 18.00 uur te zien op National Geographic Channel. Twaalf weken lang gaan drie (groepjes) uitvinders de strijd met elkaar aan om die felbegeerde finaleplek. Zaterdag 25 juni wordt de grote finale uitgezonden. De winnaar ontvangt een prijs van 5.000 euro.