Normal_5169
De elf studentenhuizen die nog in de race zitten om de titel ‘Studentenhuis van het Jaar 2011’ zijn bekend. De Studentenhuis van het Jaar verkiezing wordt dit jaar voor de achtste keer georganiseerd door Studenten.net. Dertig huizen schreven zich in, waarvan er nu elf overgebleven zijn na een online stemperiode.

De deelnemende huizen geven in hun profielen antwoord op vragen als ‘hoeveel kratten bier drinken jullie per week’, ‘is er een schoonmaakrooster aanwezig’ en ‘gemiddeld aantal studie-uren per week’. Cameraploegen van Studenten.net’s StuTV gaan de komende week de elf huizen filmen en gaan het huis door met camera en blacklight om te kijken of ze aan criteria als ‘aantal artikelen over datum in koelkast’, hoeveel afwas er nog staat en hoe schoon hun GK (gezamenlijke kamer) en badkamer zijn. Ook zullen deze elf huizen zullen tegen elkaar gaan battelen tijdens verschillende opdrachten.

De elf huizen die nog in aanmerking komen voor de titel zijn:

- Studentenhuis ‘Animal House Irene’, Velp
- Studentenhuis ‘Bolkhuisch’, Delft
- Studentenhuis ‘De Kerrek’, Utrecht
- Studentenhuis ‘Het Rijk van Koning Lodewijk’, Amsterdam
- Studentenhuis ‘Hotel Zwolle’, Zwolle
- Studentenhuis ‘Huize Altijd Blauw’, Enschede
- Studentenhuis ‘Huize Billiton’, Groningen
- Studentenhuis ‘Huize Stamgasten’, Enschede
- Studentenhuis ‘Lllorienhuis’, Amsterdam
- Studentenhuis ‘Naast de Ster’, Nijmegen
- Studentenhuis ‘Residentie Floret’, Tilburg

De profielen van de elf huizen in de halve finale zijn hier te vinden: www.studentenhuisvanhetjaar.nl/deelnemers

Bezoekers van de website bepalen door online stemmen wie de winnaar is. De filmcrew van Studenten.net beoordeelt aan de hand van een lijst met (eerder genoemde) criteria de huizen. Het ultieme studentenhuis heeft geen brandschone keuken, maar wel een goede drankvoorraad in huis, bijvoorbeeld. Alle video’s worden bij de profielen geplaatst zodat de stemmers een nog beter beeld van de huizen krijgen. Voor het eerst zijn nu ook dagelijks voorkeurstemmen op een huis uit te brengen.

Prijzen
De huizen strijden niet alleen om de titel ‘Studentenhuis van het Jaar 2011’, maar het winnende huis gaat ook met alle bewoners op vakantie, wint nieuw apparatuur voor het huis als een wasdroger, wasmachine, koelkast en LED-tv, aangeboden door Samsung, en pranksheets voor het hele huis.

Finalefeest
Op 2 mei zullen er nog 3 huizen overblijven die de finale in gaan. De uitreiking van de Studenten Awards vindt plaats op donderdag 19 mei 2011 op Bal11, het grootste studentengala van Nederland, georganiseerd door Studenten.net en Brand New Live. Naast de uitreiking zullen artiesten als Guus Meeuwis en Wolter Kroes hun opwachting maken. Zijn de winnaars van de landelijke cabaretfestivals als het Leids Cabaret Festival en het Groninger Studenten Cabaret Festival te vinden in de comedyzaal en zal Erick E in de dancezaal komen draaien. Meer informatie over Bal11 is te vinden op www.bal11.nl.