Normal_5102

Hangmatvooreentientje.nl, een initiatief van studenten Gerrit-Jan Fidder en Rutger de Beer, steunt een onderwijs- en sportproject van Terre des Hommes voor kansarme kinderen in India.

Van elke verkochte hangmat van tien euro op www.hangmatvooreentientje.nl komt 2,50 euro ten goede aan de bouw van het MEC, een onderwijs- en sportinstituut voor kinderen in Mathagondapalli, India.

"Onderwijs en sport verrijkt het leven en verbreedt de horizon van kinderen", zegt Gerrit-Jan Fidder, student Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. "Als je bedenkt dat 32 miljoen kinderen tussen de zes en elf jaar in India niet naar school gaan, is hulp hard nodig. Met dit initiatief willen we een kans bieden aan kinderen waarvoor goed onderwijs en de mogelijkheid om te sporten niet is weggelegd."

"We zijn dit project naast onze drukke studies gaan doen, ondanks dat het ons in het licht van studievertragingen werd afgeraden", zegt Rutger de Beer, student Rechten aan de Universiteit van Amsterdam.

Op 5 mei 2011 sluit de bestelperiode voor de hangmatten. Als er minimaal duizend hangmatten zijn besteld, gaat de actie door. Fidder en De Beer overhandigen de uiteindelijke opbrengst van de actie snel na deze datum aan Terre des Hommes. Samen streven ze ernaar een bedrag van rond de 10.000 euro te kunnen ophalen.