Normal_4897

De Nederlands-Vlaamse accreditatieorganisatie (NVAO) heeft groen licht gegeven voor de accreditatie van de masteropleiding Public Information Management (MPIM) van Het Expertise Centrum (HEC) en de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR).

Het formele besluit tot accreditatie door de NVAO wordt binnen afzienbare tijd genomen. Het behalen van de accreditatie is een prachtig resultaat voor de opleiding, die inmiddels al zo'n 160 afstudeerders kent. De opleiding is met de accreditatie wettelijk erkend als wetenschappelijke master binnen het internationale BAMa-stelsel. De master richt zich op informatiemanagement binnen de publieke sector en leidt jonge academici op tot 'verbinders' tussen beleid en uitvoering.

Al tien jaar vormt de master een onderdeel van het HEC Traineeprogramma. HEC verzorgt deze master in samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam. De visitatiecommissie oordeelde in haar rapportage dat de master van hoog niveau is, continu professionaliseert, actualiseert en de titel Master of Science (MSc) waardig is. De accreditatie betekent dat toekomstige trainees een MSc titel ontvangen na het behalen van deze master.

Samen met de afdeling Bestuurskunde van de Faculteit der Sociale Wetenschappen Erasmus Universiteit Rotterdam, is HEC een jaar geleden gestart met een accreditatieprocedure. Bij dit intensieve traject zijn de academic directors prof.dr. Victor Bekkers, prof.dr. Marcel Thaens (EUR) en dr. Johannes van Veen (HEC) nauw betrokken geweest.

De NVAO is een binationale publieke instelling die de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen waarborgt.