Normal_4832

In de woensdag gepubliceerde World Reputation Rankings van Times Higher Education magazine, staat de TU Delft op de 49e plaats. De lijst is gebaseerd op de reputatie die het onderwijs en onderzoek van universiteiten hebben bij academici wereldwijd.

'De internationale reputatie van de universiteit is belangrijk', stelt collegevoorzitter Dirk Jan van den Berg, "vooral nu we steeds meer in een wereldwijde markt concurreren om getalenteerde studenten en wetenschappers aan te trekken. Ik zie de score op de ranglijst vooral als compliment aan de onderzoekers en studenten die de reputatie feitelijk uitbouwen."

Maar Van den Berg relativeert de ranglijst ook. "Er zijn vele rankings die verschillende factoren meten op verschillende manieren. Het is niet altijd te voorspellen hoe hoog je staat, maar ranglijsten zijn een indicatie en inspireren altijd om aan je prestaties te blijven werken."

De World Reputation Rankings is gebaseerd op een enquête onder 13.388 ervaren academici in 131 landen. De volledige publicatie is te vinden op de website van Times Higher Education magazine.

De technische universiteit in Delft is de enige Nederlandse universiteit die in de top 50 voorkomt. De lijst wordt gedomineerd door Amerikaanse en Britse universiteiten.