Normal_4824

Zeven gekleurde laserstralen van ruim drie kilometer lang vormen van 20 tot en met 26 maart een verbinding tussen Utrecht Science Park/De Uithof en de binnenstad van Utrecht.

Het lichtkunstwerk, genaamd Sol Lumen, staat voor de sterke binding op het gebied van kennis en cultuur tussen de Universiteit Utrecht en de stad. Het kunstobject is voor het eerst in Nederland en zal vanuit de wijde omgeving te zien zijn. Het is onderdeel van de viering van het 375-jarig bestaan van de Universiteit Utrecht.

De laserstralen lopen van de 19e verdieping van het W.C. van Unnik-gebouw in De Uithof naar de Domtoren en worden op 20 maart rond 20.00 uur voor het eerst aangezet. Daarna zijn ze tot en met 26 maart elke avond tussen 20.00 en 24.00 uur te zien.

De stralen hebben de kleuren van de strepen in de vlag van de Universiteit Utrecht. De producent van het kunstwerk (Laserfabrik) verzorgde eerder al soortgelijke kunstwerken boven New York, Berlijn en Toulouse.

De Universiteit Utrecht viert op 25 maart 2011 haar 375-jarig bestaan met als thema ‘Kennis voor de Toekomst'. De universiteit presenteert zich dit voorjaar aan de stad Utrecht met een scala aan activiteiten. Kijk voor meer informatie op de website van het lustrum: www.uu.nl/lustrum.