Normal_4887

Ter gelegenheid van het 375-jarig bestaan van de Universiteit Utrecht krijgt Madurodam tijdelijk de beschikking over het Academiegebouw van de universiteit.

Yvonne van Rooy, voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit Utrecht, overhandigt op 17 maart een maquette van het Academiegebouw aan de burgemeester van Madurodam Piebe Koster en de directeur (en oud-Utrechtstudent) Joris van Dijk.

Dit gebeurt tijdens een feestelijke borrel in aanwezigheid van een honderdtal Utrechtse oud-studenten uit de regio Den Haag. Tzigane, het Utrechts studentenzigeunerorkest, zorgt voor de muzikale aankleding.

Met deze overdracht wordt de officieuze aftrap genomen voor de lustrumvieringen van de Universiteit Utrecht die op 25 maart officieel van start gaan. Madurodam krijgt de maquette enkele maanden in haar bezit.

375-jarig bestaan
De Universiteit Utrecht viert op 25 maart 2011 haar 375-jarig bestaan met als thema ‘Kennis voor de Toekomst'. De universiteit presenteert zich dit voorjaar aan de stad Utrecht en omgeving met tientallen activiteiten, waaronder de UU Estafette Marathon (onderdeel van de Jaarbeurs Utrecht Marathon), een Maskerade en het Festival deBeschaving in De Uithof.

Ook Utrecht Science Park / De Uithof viert dit jaar een lustrum, namelijk zijn 50-jarig bestaan, met onder meer een Culturele Zondag en de feestweek ‘De Uithof draait door'.