Normal_5775
GRONINGEN (ANP) - De Groninger Studentenkrant (SK) dreigt haar subsidie te verliezen omdat de krant teveel seksueel getinte artikelen zou plaatsen.

Dat stelt de subsidieverstrekker, het Centraal Uitvoeringsorgaan voor Studentenorganisaties (CUOS), in een voorlopig besluit.

Het CUOS vindt dat de krant inhoudelijk te wensen overlaat en dat ze niet voldoet aan het criterium dat organisaties moeten bijdragen aan een positief imago van de Rijksuniversiteit Groningen (RuG).

Klachten
Voorzitter Gerda de Jong van CUOS zegt dat er de laatste tijd erg veel klachten binnen zijn gekomen over de inhoud van de krant. Met name een seksueel getinte column en een rel rond een valse aantijging van diefstal zette kwaad bloed bij enkele lezers.

Het CUOS waarschuwt de SK daarom dat het zijn subsidie verliest als de representativiteit van de krant dit jaar niet verbetert. De krant krijgt jaarlijks een subsidie van 3159 euro van het uitvoeringsorgaan.

Voorzitter Mirre Terpstra van de SK wil de relatie met het CUOS graag behouden, maar de krant wil wel een eigen koers blijven varen.