Normal_4648

De Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders is populair onder de studenten. Dit blijkt uit een onderzoek van Studenten.nl onder 200 studenten. Ook VVD en Groen Links doen het goed bij studenten met een 2e en 3e plaats.

Op 2 maart zijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten, indirect kiezen we ook de leden voor de Eerste Kamer. Wat opvalt is dat de partijen die populair zijn onder de studenten, bijna allemaal voor het behoud van de studiefinanciering zijn. Behalve D66, zij willen op termijn de basisbeurs omzetten in een sociaalleenstel.

Partijen die populair zijn onder studenten zijn, PVV, VVD, Groenlinks en D66. Partijen die het veel minder doen zijn CDA en de CristenUnie. Ook zegt 10% van de ondervraagde studenten niet te zullen stemmen op 2 maart.

"Ik denk dat de PVV populair is onder studenten, omdat ze voor het behoud van de studiefinanciering en ov-jaarkaart zijn. Maar ook andere dingen zullen studenten aanspreken, zoals geen verhoging van het eigen risico of lagere belastingen." Aldus Riët van Achteren van Studenten.nl