Normal_4804

Er is groen licht van de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie) en het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) voor een bachelor- en masteropleiding Pedagogische Wetenschappen in Rotterdam.

De bacheloropleiding start per september 2011, twee jaar later - in september 2013 - start de masteropleiding.

Met de opleiding Pedagogiek wordt een verdere professionalisering van de pedagogische sector in Rotterdam beoogd. Studenten worden opgeleid tot innovatief denkende pedagogen, onderwijswetenschappers en leerkrachten.

De afgelopen jaren werd de roep om ‘eigen' - in Rotterdam opgeleide - pedagogen en onderwijswetenschappers steeds groter. De noodkreten kwamen niet alleen uit de onderwijspraktijk en de pedagogische hulpinstanties; ook burgemeester Aboutaleb pleitte tijdens zijn toespraak bij de opening van het Academisch Jaar 2009-2010 voor een Rotterdamse academische opleiding in de pedagogische wetenschappen.

"Voor een stad als Rotterdam met een ingewikkelde sociaal-economische en etnisch-culturele setting is het van groot belang dat deze opleidingen van de grond komen", aldus de burgemeester.

Door de opleiding wordt het mogelijk om aan de EUR pedagogen en onderwijswetenschappers op te leiden die nieuwe kennis en innovatieve ideeën zullen aandragen voor complexe opvoedingssituaties in het algemeen en in een grootstedelijke context in het bijzonder.