Normal_4870

Tyra Banks volgt sinds kort colleges aan de universiteit. Het voormalige lingeriemodel schreef zich in aan de prestigieuze universiteit van Harvard, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Banks heeft jarenlang een een succesvolle carrière als model en televisiepresentator gehad en ze staat bovendien aan het hoofd van haar eigen mediabedrijfje. Haar opleiding bedrijfskunde aan Harvard moet haar bedrijf een duwtje in de rug gaan geven.

In een interview met Tracy Smith (CBS) vertelt Banks dat haar omgeving vooral verrast reageerde: "Hun gezicht spreekt boekdelen. Hun kin gaat achteruit en je ziet meteen dat ze het maar moeilijk kunnen geloven."

Banks liet in het verleden al zien dat ze een getalenteerde studente is: Tyra werd tijdens haar tienerjaren toegelaten tot de universiteit van USC en UCLA, maar koos na haar middelbare school uiteindelijk voor een loopbaan op de catwalk.

"Ik gaf mijn modellencarrière destijds voorrang en besloot om mijn studies eventjes aan de kant te schuiven. Een hartverscheurende keuze. Ik gaf mezelf een jaar de tijd om uit tot supermodel uit te groeien. Als dat niet gebeurde, zou ik terug naar de schoolbanken verkassen," aldus het supermodel.

Tyra en haar medestudenten brengen tijdens het schooljaar slechts drie weken door op de campus. Banks betaalde maar liefst 66.000 euro voor een opleiding van drie jaar.

In 2009 verscheen Banks (met een jaarlijks inkomen van bijna 22 miljoen euro) in de lijst van de best betaalde televisiepersoonlijheden.