Normal_4530
Natalia Moreno Pachón, Vincent Kock en Peter van Dam zijn de genomineerden voor de RZ Plant Sciences Award 2011, die op 17 maart wordt uitgereikt bij Rijk Zwaan in De Lier, zo meldt AgriHolland. Rijk Zwaan is een zelfstandige, internationale organisatie in de veredeling van groen.

Voor de vijfde keer reikt Rijk Zwaan de prijs uit aan de student met de beste plantkundige scriptie. Uit zeven ingezonden scripties heeft een deskundige, onafhankelijke jury er drie geselecteerd.

Natalia Moreno Pachón schreef de thesis 'Morphological and transcriptional exploration of seed development in Brassica rapa to determine the onset of seed filling'. Zij voerde haar onderzoek uit aan de Wageningen Universiteit

Van Vincent Kock komt de thesis 'Phenotypic and Molecular analyses of QTLs for Salt Tolerance on Chomosome 2H of Barley'. Ook hij voerde zijn onderzoek uit aan de Wageningen Universiteit

Peter van Dam is genomineerd met de thesis 'Functional-structural modeling of sympodial growth in tomato (Lycopersicon esculentum) using GrolMP', Hij deed onderzoek bij Keygene als stage voor zijn studie aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Naast de eer van het winnen van de RZ Plant Sciences Award, ontvangt de winnaar € 1.500 en mag hij of zij op werkbezoek naar één van de 29 Rijk Zwaan-dochterbedrijven. Op 17 maart presenteren de genomineerden hun scriptie en maakt de jury de winnaar bekend.

De uitreiking vindt plaats in 'De Focus', het fytopathologisch onderzoekscentrum van Rijk Zwaan in De Lier.