Normal_4259

Deze maand starten de eerste talentvolle HBO-Rechten studenten van Hogeschool Leiden met een speciaal programma waarmee ze na het behalen van hun diploma met een verkort schakeltraject kunnen doorstromen naar de master Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden, dat meldt Unity FM.

In het 2e, 3e en 4e studiejaar volgen de studenten van Hogeschool Leiden een aantal vakken aan de universiteit voor totaal 40 studiepunten. Deze vakken komen in plaats van bepaalde onderdelen van de studie HBO-Rechten.

Wanneer de studenten het talentenprogramma met succes voltooien en hun diploma hebben behaald, kunnen ze met een schakeltraject (post-HBO) van een half jaar doorstromen naar de master. Een normaal schakelprogramma duurt een jaar.

Om in aanmerking te komen voor het talentenprogramma moeten de studenten in het bezit zijn van de propedeuse en voldoende studieresultaten hebben.

Op 27 januari is de samenwerking tussen Hogeschool Leiden en de Universiteit Leiden geformaliseerd door de ondertekening van een convenant.