Normal_4340

De Leidse Rechtenfaculteit krijgt een legaat waarmee de faculteit een kenniscentrum kan oprichten op het terrein van het financiële recht.

De vorig jaar overleden heer en mevrouw Hazelhoff wilden Leiden met hun hele nalatenschap in staat stellen een dergelijk kenniscentrum op te zetten. Door dat legaat kan een te stichten Hazelhoff Centre beschikken over een jaarlijks budget van enkele honderdduizenden euro's.

Vorig jaar, kort na de diesviering, overleed de jurist Rob Hazelhoff - nog geen twee maanden na zijn echtgenote Gerda. Rob Hazelhoff was als alumnus van de Universiteit Leiden buitengewoon betrokken bij het reilen en zeilen van zijn universiteit. Hazelhoff kende een grote carrière in de internationale bankwereld, meer in het bijzonder van de ABN-Amro.

De afgelopen jaren steunden Hazelhoff en zijn vrouw de Leidse rechtenfaculteit met twee deeltijdleerstoelen op het terrein van het financiële recht. Meer in het bijzonder vonden zij dat Leidse rechtenstudenten met belangstelling voor het privaatrecht meer zouden moeten weten van de ontwikkelingen in het Amerikaanse bank- en effectenrecht. Zonder die kennis was het volgens het echtpaar niet meer mogelijk in een internationale bancaire omgeving te opereren.

Vanaf september 2012 zal de Leidse faculteit een Nederlandstalige en een Engelstalige master in het financiële recht gaan aanbieden, met veel aandacht voor het Amerikaanse recht en voor de ethiek van het bankbedrijf. Dat laatste is een onderwerp waarover Hazelhoff zich geregeld zorgen maakte.

Met Britse partners vindt op dit moment overleg plaats over samenwerking.