Normal_4110

Van 18 tot en met  23 april 2011 vertrekt een delegatie van de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Erasmus Universiteit naar New York City om deel te nemen aan het National Model United Nations (NMUN).

De sociale faculteitsvereniging Cedo Nulli stuurt sinds enkele jaren een groep enthousiaste studenten naar het project, waarbij 5000 studenten van over de hele wereld zich vjif dagen lang zullen voordoen als topdiplomaten.

De Rotterdamse studenten vertegenwoordigen dit jaar Papoea Nieuw-Guinea. Het is een unieke gelegenheid voor de studenten om de wereld van de Verenigde Naties beter te leren kennen. Vanaf oktober 2010 zijn de studenten al in training.

De delegatie vertegenwoordigt een land en neemt zitting in een ‘committee' van de VN (Algemene Vergadering, Veiligheidsraad, EcoSoc, etc.).

Het is een intensief project, gepaard met weinig slaap en hard werken, waarbij de deelnemers trachten met een zo creatief mogelijk oplossing te komen waarbij zoveel mogelijk van de 192 lidstaten zich zullen aansluiten. Aan de orde komen onder meer onderwerpen als wapenhandel, kindersterfte en voedselhulp.

Voorafgaand aan het project worden de deelnemers zowel fysiek als mentaal voorbereid, zoals de Verenigde Naties leren kennen, de maatschappelijke thema's van het land dat de delegatie zal gaan vertegenwoordigen, lobbyen, resoluties schrijven en diplomatie bedrijven.

Sinds oktober wordt de delegatie klaargestoomd voor het project door twee trainers, Gijs Burgers en Hester Mourik, twee oud-deelnemers aan het project. De organisatie ligt in handen van twee bestuursleden van S.F.V. Cedo Nulli, te weten Patrick van der Steen en Bouke Geerlings.

Gedurende de trainingen zullen er gastcolleges worden georganiseerd, evenals een oefensimulatie met andere universiteiten die een vergelijkbaar project doen.