Normal_4329

Door het besluit van de Nijmeegse gemeenteraad om het aantal gesubsidieerde banen af te bouwen, staan de banen van dertien medewerkers van de Radboud Universiteit op de tocht. De gemeente stelt een sociaal plan op en de universiteit sluit gedwongen ontslagen niet uit.

Ondanks hevige protesten stemde de gemeenteraad van Nijmegen in november in met het afbouwen van gesubsidieerde banen in Nijmegen. Binnen twee jaar wordt driekwart van de 850 banen afgeschaft.

Bij de Radboud Universiteit gaat het om uiteenlopende banen, van een onderzoeker tot medewerkers in de groenvoorziening en administratie.

Van de dertien medewerkers hebben er twee een Instroom Doorstroom-baan (ID) en elf een baan in het kader van de wet inschakeling werkzoekenden (WIW). De mensen met een ID-baan zijn in dienst van de Radboud Universiteit, de mensen met een WIW-baan zijn gedetacheerd via de stichting Uitzicht.

Op dit moment is waarschijnlijk dat één persoon kan blijven: daar krijgt de universiteit mogelijk op een andere manier subsidie voor. Voor anderen wordt dit onderzocht.