Normal_4040

SP-leider Emile Roemer is boos dat hij vrijdag niet mag spreken op de demonstratie van studenten op het Malieveld in Den Haag, zo meldt Nu.nl. Ze voeren actie tegen de bezuinigingen van het kabinet op het hoger onderwijs.

Roemer had het woord willen voeren, maar kreeg geen toestemming van de organisatie omdat zijn partij al meedoet aan een forumdiscussie. Iedere partij mag maar deelnemen aan één onderdeel van het podiumprogramma. D66 fractievoorzitter Alexander Pechtold en PvdA-leider Job Cohen houden wel toespraken.

LSVb-voorzitter Sander Breur stelt dat de SP de keuze had tussen meedoen aan het debat tussen Kamerleden of het houden van een speech. "De SP eiste twee keer het podium", aldus Breur.

Roemer zegt dat zijn partij de grootste bondgenoot is van de studenten en dat hij daarom niet geweigerd had mogen worden als spreker.

Kamerlid Harry van Bommel twitterde daarover: 'Roemer heeft spreekverbod van LSVb en ISO. Wat een rechtse corpsballencluppies'.

Sommige universiteiten sturen bussen en ook docenten en hoogleraren doen mee aan de betoging, een aantal van hen in toga.

© Nationale Onderwijsgids