Normal_3940

De Universiteit van Amsterdam scoort hoog in de Tilburg University Economics Ranking. De UvA bezet de 28ste plaats op deze internationale ranglijst van de 100 beste onderzoeksinstituten op het gebied van economie en dat is zes plaatsen beter dan vorig jaar.

In de top honderd staan vier andere Nederlandse universiteiten: de Universiteit van Tilburg staat op de 23ste plaats, de Erasmus Universiteit Rotterdam op 46, de Universiteit Maastricht op 66 en de Vrije Universiteit op de 87ste plaats.

De ranglijst wordt aangevoerd door Harvard University, University of Chicago, New York University en de University of California, Berkeley.

De ranglijst is een initiatief van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de Universiteit van Tilburg en is gebaseerd op publicaties die de universiteiten van 2005 tot 2009 hebben gepubliceerd in toonaangevende economische internationale vakbladen. De database bevat voor elke universiteit, voor elk jaar en voor elk tijdschrift het aantal verschenen artikelen.

Verwijzingen
Tilburg University Top 100 of Economics Schools Research Ranking