Normal_3915
De Faculteit der Historische en Kunstwetenschappen van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR ) heeft per januari 2011 een nieuwe naam gekregen. De faculteit draagt vanaf heden de naam Erasmus School of History, Culture and Communication, afgekort: ESHCC.

Met deze nieuwe naam maakt de faculteit duidelijk wat het onderwijsaanbod is. Er is onder meer voor een Engelstalige naam gekozen omdat de faculteit naast verschillende Nederlandstalige opleidingen, een internationale Bachelor (International Bachelor in Communication and Media, IBCoM), drie Engelstalige Mastertrajecten en twee Research Masters heeft. Ook bij minoren is Engelstalig aanbod ontwikkeld. Bovendien profileert het onderzoek van de faculteit zich steeds meer internationaal. Als gevolg internationaliseren de studentenpopulatie én de wetenschappelijke staf snel. Bovendien doet de nieuwe naam recht aan de onder de brede noemer van Communicatie (inclusief Media) ontwikkelde programma’s.

Aan de namen van de huidige opleidingen verandert niets en ook de inhoud en vorm van onderwijs blijven onveranderd. Voor Geschiedenis, Cultuurwetenschappen en opleidingen op het gebied van media, journalistiek en communicatie kunnen studenten vanzelfsprekend nog steeds bij deze faculteit terecht.

‘What is in a name?’ Als variant op een in Rotterdam populair gezegde: woorden zijn daden: de nieuwe naam staat voor wat de faculteit doet.