Normal_3981

(Novum) - Een groep studenten die maandag het service- en informatiecentrum van de Universiteit van Amsterdam bezet hield, heeft met de actie twee toezeggingen van het College van Bestuur van de school afgedwongen. Dat maakte een woordvoerder van de studenten maandagavond bekend.

De studenten en de bestuurders zijn overeengekomen dat het College van Bestuur alle studenten en medewerkers per mail gaat oproepen vrijdag naar de landelijke demonstratie op het Malieveld in Den Haag te komen.

Ook heeft de vice-voorzitter van het College van Bestuur toegezegd een brief aan opleidingsmanagers en onderwijsdirecteuren te sturen waarin staat dat de mogelijkheid moet worden geboden herkansingen die voor vrijdag staan gepland, te verplaatsen. De studenten willen een tentamenvrije dag zodat zoveel mogelijk mensen naar het protest kunnen komen.

De studenten hielden het centrum bezet als protest tegen de door het kabinet aangekondigde bezuinigingen op het hoger onderwijs. Ze wilden pas weg na een gesprek met het College van Bestuur.

Een woordvoerder laat weten tevreden te zijn over de afloop van de actie. "Studenten hebben laten zien dat actievoeren werkt. Het is nu voor veel meer studenten mogelijk te demonstreren tegen het kabinet vrijdag."