De titel ‘Meest Invloedrijke Student van Nijmegen' gaat dit jaar naar Bestuurskunde-student Mark Buck. Nijmeegse D66-fractievoorzitter Rob Jetten en LSVb vicevoorzitter Maaike Verhoek maken de top drie compleet.

De website Nultweevier.nl stelt jaarlijks een lijst van de meest invloedrijke studenten van Nijmegen samen. Met de lijst van meest invloedrijke studenten zet Nultweevier.nl op een rij welke studenten actief zijn in medezeggenschapsorganen en studentenorganisaties.

Het idee achter deze lijst komt voort uit het feit dat het huidige kabinet Rutte langstudeerders wil gaan aanpakken. Nultweevier.nl initiatiefnemer Loek Zanders: "Waarschijnlijk zal door de maatregelen de interesse in nevenactiviteiten teruglopen. Deze lijst moet niet alleen studenten die zich inzetten voor anderen in het zonnetje zetten, maar moet ook extra aandacht schenken aan het belang van buitencurriculaire activiteiten."

Buck heeft de titel te danken aan zijn fractielidmaatschap van het CDA in de gemeente Nijmegen. Daarnaast is hij algemeen bestuurslid bij CDJA, secretaris en vicevoorzitter van de Honours Academy studentenraad en secretaris bij MEP Limburg.

De kersverse nummer één laat in een reactie weten ‘versteld te staan' van zijn verkiezing, en geeft aan het een ‘hartstikke leuk initiatief' te vinden. Buck: "Je moet zo veel mogelijk je talenten inzetten voor de maatschappij. Maatschappelijke betrokkenheid is erg belangrijk." Hoewel Mark Buck erg actief is buiten zijn studie, weet hij wel al zijn studiepunten te halen, "Je moet je eigen grenzen kennen, weten wat je aankunt."

Nummer twee op de lijst is mede-bestuurskundestudent Rob Jetten. Hij is voor D66 fractievoorzitter in de Nijmeegse gemeenteraad en was afgelopen jaar voorzitter van de Jonge Democraten.

Jetten laat vanuit zijn vakantieadres aan Nultweevier.nl weten ‘erg vereerd' te zijn met zijn plek op deze lijst. Rob Jetten: "Je studietijd moet niet alleen draaien om het opdoen van theoretische kennis, het gaat ook om de vorming van mensen en burgerschap. Dat bereik je niet in de school- of collegebanken. Het vervullen van een maatschappelijke taak is daarvoor minstens zo belangrijk!"

De derde plaats is gereserveerd voor Maaike Verhoek, die zich bij de LSVb op landelijk niveau inzet voor studenten. Plek vier gaat naar HAN-student Rik Burgersdijk, die twee succesvolle bedrijven runt en 4.800 volgers heeft op Twitter.

Irena Hauser completeert de top-5. Zij zet zich onder andere in voor de Koepel Internationale Studentenorganisaties, de Universitaire Studentenraad, AEGEE en de BetaBedrijvenBeurs.