In januari 2011 gaan 16 ondernemende en ambitieuze Amsterdamse studenten naar de VS om de Amerikaanse ondernemersgeest te ervaren en mee naar Nederland nemen. Toonaangevende bedrijven hebben in de zestien studenten geïnvesteerd.

Door middel van kennis, een groter netwerk en een nieuwe omgeving zetten de jonge ondernemers een eerste stap naar hun droom. Daarnaast organiseren The 16 Student Entrepreneurs een netwerkdiner voor ondernemers.

De studenten gaan eerst een week naar Boston, waar ze onder andere Harvard aandoen. Daarna zullen zij kennis maken met San Francisco en in het bijzonder Sillicon Valey, waar ze de meest innovatieve bedrijven ter wereld bezoeken.

Op 1 februari 2011 organiseren The 16 Student Entrepreneurs een evenement op de Zuidas met als gastheer Omar Kbiri. Sprekers bij dit netwerkdiner zijn onder andere Charles Ruffolo, Edo van Santen en Andrea Wiegman. Ook worden ervaringen uit de VS gedeeld met de ondernemers en is er volop de mogelijkheid te netwerken en de zestien te ontmoeten.

De ervaringen die zij op doen worden realtime gedeeld op de website van The 16 en twitter. Het is de eerste keer dat er een studiereis georganiseerd in Amsterdam naar Amerika vertrekt.