Deze week verschijnt de honderdste Broerstraat 5. Het kwartaalblad voor alumni en relaties van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) bestaat vijfentwintig jaar. In die periode is de oplage gegroeid van 1000 naar circa 70.000.

Het nieuwe winternummer opent met een interview met hoogleraar Douwe Draaisma over zijn schrijverschap.

Ook andere RUG-onderzoekers komen aan bod: Sabrina Corbellini vertelt hoe haar onderzoek naar middeleeuwse bijbels in de volkstaal een intieme blik oplevert in het leven en denken van hun gebruikers.

Verouderingsgeneticus Peter Lansdorp komt, na vijfentwintig jaar Canada, naar Groningen om ERIBA, het nieuwe onderzoeksinstituut van UMCG/RUG te gaan leiden.

In twee boeiende verhalen geven‘Groningse' wetenschappers in Broerstraat 5 praktische tips, voor het verhogen van de sociale weerbaarheid in probleemwijken en, in de varkenshouderij, om het dierenwelzijn te verbeteren.

Verder onder meer alumni als Job Cohen, die herinneringen ophaalt uit zijn studententijd en de oprichters van yellowBird die het succesverhaal vertellen van hun 360graden-videotechniek, waarin zelfs Google geïnteresseerd is.