Europese en Aziatische ministers van sociale zaken en werkgelegenheid zijn van 12 tot en met 14 december te gast bij de Universiteit Leiden voor een Asia Europe Meeting (ASEM). Gastheer rector Paul van der Heijden, tevens hoogleraar Internationaal Arbeidsrecht, sprak ook de studenten toe die deelnamen aan de Youth ASEM.

Henk Kamp en zijn collega-ministers van Sociale Zaken en Werkgelegenheid uit de EU en Azië ontmoeten elkaar op deze driedaagse conferentie. Ze spreken over onder andere samenwerking met sociale partners, jeugdwerkgelegenheid, veiligheid op het werk en de economische en financiële crisis.

Op vrijdag 10 december kwamen studenten uit Europa en Azië die in Leiden studeren bijeen voor een ASEM Youth Model Day. Deze jeugdconferentie werd georganiseerd door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het IIAS, International Institute for Asian Studies.

De studenten werden toegesproken door rector en collegevoorzitter Paul van der Heijden, die vanuit zijn vakgebied, internationaal arbeidsrecht, actief is in de ILO, de International Labour Organization van de VN. Hij wees op de impact die jeugdwerkloosheid heeft op onder andere armoede en internationale misdaad.

Van der Heijden riep de studenten op om de beleidsmakers en ministers te wijzen op blinde vlekken in hun beleidsplannen voor jeugdwerkgelegenheid.