"He don't need no education." De Britse krant The Times kon het dit weekend niet passender parodiëren nu de zoon van Pink Floyd-gitarist David Gilmour zondag opgepakt werd voor geweld tijdens de studentenprotesten in Londen. Dat meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

"We don't need no education", luidt de bekende zin van Pink Floyds nummer 'Another Brick in the Wall', een zin die nu een echo vindt in de gewelddadige studentenacties in de Britse hoofdstad. Charlie Gilmour wordt verdacht van geweldfeiten tijdens de acties van donderdag.

Monument voor oorlogsdoden
Scotland Yard kondigde gisteren aan dat een "verdachte man van 21" opgepakt werd, en die man blijkt wel degelijk Gilmour junior te zijn. In de media circuleren foto's van de jongeman die letterlijk aan de Britse vlag bengelt aan de Cenotaph op Whitehall in Londen, een monument voor de Britse oorlogsdoden. Scotland Yard maakt melding van die feiten.

De student werd in 1994 geadopteerd door David Gilmour toen die met Charlies moeder Polly Samson trouwde. De biologische vader van de jongeman is dichter Heathcote Williams. De jonge Gilmour heeft zich inmiddels geëxcuseerd.