Een professor van de Universiteit van Aalborg wordt er van verdacht de kelder van de universiteit gebruikt te hebben voor het organiseren van seksorgieën, zo meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws op haar website.

Beelden van de activiteiten zijn bij de plaatselijke politie terecht gekomen. Op de opnames zijn vier mannen te zien die als monniken in de weer zijn met een dame. De beelden hebben inmiddels ook de Deense openbare omroep TV2 bereikt.

Op de universiteit reageert men verrast. "Het lijkt ons onwaarschijnlijk dat de kelder gebruikt werd voor seksfeestjes en als dat al het geval zou geweest zijn dan is dat ongepast", zegt Lars Bonderup van het universiteitsbestuur.

Volgens de Deense tv-zender vonden er wel orgieën plaats in de kelder en bereidde de professor de seksfeestjes grondig voor. De zender meldt tevens dat de hoogleraar slechts een berisping heeft gekregen, maar dat hij nog in dienst is van de Aalborg Universitet. "Wat mensen in hun vrije tijd doen, zijn onze zaken niet. We moeten wel waken over een correct en verantwoordelijk gebruik van de gebouwen", aldus rector Finn Kjærsdam in een reactie op de reportage van TV2.

© Nationale Onderwijsgids