Op de Universiteit Antwerpen werd gisteren het derde 'Cookbook' voorgesteld. Afrodisiaca zijn de voornaamste ingrediënten in het nieuwe kookboek voor studenten, zo meldt de Belgische krant het Nieuwsblad.

In 2008 ontstond het idee aan de Universiteit Antwerpen om een kookboek samen te stellen voor studenten. Daarvoor werd een beroep gedaan op de studenten zelf en op het personeel van de Universiteit om allerlei recepten binnen te sturen.

Waar in het eerste boek de gedachte van verdraagzaamheid en liefde nog centraal stond en in het tweede deel de milieuproblematiek onder de aandacht werd gebracht, draait het derde deel om recepten die bereid worden met afrodisiaca.

Naar verluidt prikkelen oesters, chocolade, knoflook, basilicum en nog vele andere producten de zinnen en stimuleren ze de seksuele lusten. Met de hulp van het derde Cookbook kunnen studenten vanaf nu de proef op de som nemen.

Naast recepten staan er in het Cookbook ook een aantal gedichten en citaten, geschreven door de Vlaamse schrijver en dichter Gerd de Ley. De zeer nauw met het thema van dit boek aansluitende teksten, proberen koken nog meer tot een stimulerende en inspirerende activiteit te maken.

Toch moet dit alles met een korrel zout worden genomen. Er is immers geen enkele studie die kan aantonen dat afrodisiaca daadwerkelijk een effect zouden hebben.